Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Budu volit KDU-ČSL. A kroužkovat JUDr. Závodského

Tři dny před vypuknutím voleb považuji za dobré sdělit svoji volbu a její důvody. Budu volit číslo 11.

Svůj hlas odevzdám ve prospěch Křesťanské a demokratické unie - Československé strany lidové. Nejde zdaleka o ideální stranu, přesto má v mých očích nesporné výhody, které ji ideálu aspoň částečně přibližují.

Otevřeně středová strana: KDU-ČSL o sobě alibisticky netvrdí, že se jí netýká dělení na levici a pravici, naopak se dlouhodobě deklaruje jako strana politického středu. To jí umožňuje vstupovat do různých vlád, což je jí často vyčítáno. Tyto výčitky jsou naprosto oprávněné v okamžiku, kdy rezignuje na prosazování svých programových priorit. Na rozdíl od některých konkurentů však alespoň nějaké srozumitelné priority má. A tak má smysl to s KDU-ČSL risknout a dát jí důvěru. Líbí se mi, že strana dlouhodobě hledá vyvážení mezi ekonomickou svobodou a společenskou solidaritou. Oceňuji také důraz na daňové zvýhodnění mladých rodin, které jsou budoucností národa.

Nejkonzervativnější z relevantních stran: Často mám pocit, že KDU-ČSL je v prosazování tradičních hodnot (podpora rodiny a zejména respekt k důstojnosti života i v jeho zranitelných formách) defétistická a ostýchavá. Je poměrně malá naděje, že strana bude aktivně prosazovat obnovu těchto hodnot a mizivá naděje, že se jí to v příštích 4 letech podaří. Je však velmi pravděpodobné, že v případě nějakých dalších šílených novot (rozšiřování homosexuálních pseudopráv, pokusy na embryích, další liberalizace interrupcí, plíživé zavádění tzv. eutanázie) budou lidovečtí poslanci jako jeden muž hlasovat proti těmto změnám. Jak dobře vidíme v západní Evropě (zejména Hollandově Francii) i Obamových USA, jsou takové změny - na rozdíl od daňových sazeb - jen velice obtížně vratné.

Nepodnikatelská strana: Do české sněmovny se ženou podnikatelské subjekty, těžko čitelné, hájící své chlebodárce více než jakoukoli ideu. KDU-ČSL je naopak zavedená strana s širokou základnou, u níž lze předpokládat alespoň částečnou imunitu vůči různým lobby, omotávajícím již i tradiční strany.

Generační obměna: V lidoveckém vedení i na jejich kandidátkách najdeme mnoho třicátníků a čtyřicátníků, kteří přicházejí z reálného profesního života. Nejsou tam lidé, kteří by ve Sněmovně seděli 10 či 15 let, prakticky od studií. To dává naději, že zvolení poslanci budou mít dobré vědomí skutečných problémů běžných občanů.

Hodnotové ukotvení: Náchylní ke korupci a šlendriánu jsou dnes kandidáti napříč spektrem a nebude tomu jinak ani v případě KDU-ČSL. Ale mám dobré důvody domnívat se, že u této strany bude podíl arcilotrů menší než u mnoha jiných stran a podíl poctivých lidí naopak vyšší. Jednak je ve straně vysoký podíl křesťanů (dobrých i špatných, jistěže) s nějakým vědomím či tušením spravedlivé odplaty za dobré i zlé, což je v dnešní relativistické době jedna z mála kotev. A pak je tu skutečnost, že část členů v nedávné době odešla do jiné strany, silnější, vlivnější a mediálně podporované. Lze předpokládat, že rozhodování nejvypočítavějších členů strany nebylo na této křižovatce zcela náhodné. A tedy, že tento rozpad strany a vypadnutí ze Sněmovny v roce 2010 bude mít spíše pozitivní vliv na její aktuální kvalitu.

Kroužkovat na kandidátce budu JUDr. Ondřeje Závodského, Ph. D. (mám právo na čtyři kroužky, ale vzhledem k neúprosné volební matematice se přikláním k použití právě jednoho). Jde o bezpartijního kandidáta na 4. místě, který se nebál oznámit korupci na svém pracovišti a být po zásluze potrestán. (Více zde http://www.ondrejzavodsky.cz/kauza_oz_na_mv/) Kromě toho se otevřeně hlásí k pro-life hodnotám a slibuje rychle předložit potřebné zákony. (Více zde http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/ondrej-zavodsky.php?itemid=20989) Ty sice asi neprojdou, ale za pokus a hrdé zvednutí hlavy to rozhodně stojí. Navzdory svému zrakovému handicapu je JUDr. Závodský dobře kvalifikován pro výkon zákonodárné funkce. Proto má moji výslovnou podporu.

Takřka závěrem ocituji význačného českého matematika Petra Vopěnku, který mi mluví z duše: ,,Z našich politických stran je proti marxismu imunní pouze KDU-ČSL. Jak proti tomu, jehož dotvoření navrhl Lenin, tak i proti tomu dnes nebezpečnějšímu, jehož dotvoření navrhl Gramsci a jehož cílem je zničení evropské kultury.´´

Přeji všem čtenářům tohoto blogu šťastnou ruku, ať již mé názory sdílí či nikoli. Přeji jim volbu politiků, kteří je nezklamou vůbec či jen v přiměřené míře. Volte uvážlivě a racionálně. Aby jste se za sebe později nestyděli.

 

Autor: Jan Hoffmann | úterý 22.10.2013 12:50 | karma článku: 16,00 | přečteno: 652x
  • Další články autora

Jan Hoffmann

M. Benda, K. Schwarzenberg a formální logika

Z Rusnokovy vlády nejsem příliš nadšený, ale někteří politici ODS a TOP 09 připomínají zmoklé slepice na dvorku.

7.8.2013 v 16:32 | Karma: 27,06 | Přečteno: 1048x | Diskuse| Politika

Jan Hoffmann

Podepiš mi to třikrát, na to státní úředník nepřijde už vůbec...

Sleduji frašku s kontrolou prezidentských podpisů, obdivuji pana Henycha a divím se, že ho ještě neobsadili do role sira Humphreyho. Nestudoval jsem pravidla do detailu, ale mám dojem, že nad jednou možností ještě nikdo nepřemýšlel.

25.11.2012 v 13:38 | Karma: 13,97 | Přečteno: 1500x | Diskuse| Politika

Jan Hoffmann

Církevní restituce? Nečasi, Kalousku, držím Vám palce!

Levičáci z nejrůznějších stran a spolků mají v posledních dnech velký důvod ke zlověstnému vytí. A tím důvodem je dlouho odkládané vyrovnání státu s církvemi a náboženskými společnostmi.

10.7.2012 v 15:54 | Karma: 24,00 | Přečteno: 1653x | Diskuse| Politika

Jan Hoffmann

Matějkův udřený Roman. Roman Šebrle. Nebo Martin Roman?

František Matějka se ve svém článku s matějkovsky jadrným nadpisem (,,Odbory představily vizi. Vizi, jak nás dostat do hajzlu zkratkou ́ ́, 2. 7. 2012, 21:22) pohoršuje nad odborářskými návrhy k současné krizi.

4.7.2012 v 20:41 | Karma: 20,23 | Přečteno: 1311x | Diskuse| Politika

Jan Hoffmann

O chytrých mužích z Knedlíkového království (alegorická pohádka)

Za devatero horami a devatero řekami ležela země zvaná Knedlíkovsko, přesněji řečeno Knedlíkové království. Ta země byla uvědomělá, lidé se tam nenechali jen tak napálit.

13.6.2012 v 17:20 | Karma: 11,62 | Přečteno: 787x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Být v cizině, když jiní umírají? Ukrajinci v branném věku přišli o konzulární služby

23. dubna 2024  12:37

Ukrajina přestala poskytovat konzulární služby ukrajinským občanům v branném věku, kteří pobývají v...

Exposlanec ODS Šťastný, lékař bývalého prezidenta, se pokouší za ANO o návrat

23. dubna 2024  12:26

Pražské ANO ve středu rozhodne, zda zkusí vrátit do nejvyšších pater politiky Borise Šťastného,...

Bezdůvodně napadl děti na zastávce a v tramvaji. Agresora policie dopadla záhy

23. dubna 2024  12:16

Napadení dvou skupin dětí krátce po sobě šetřili v polovině dubna policisté v Praze Řepích. Nejprve...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03,  aktualizováno  12:09

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2074x
Začínající učitel matematiky, rodilý Pražan a stále ještě mladý člověk, který občas nedokáže mlčet. V diskusích vystupoval jako honzahoff. Ale nový diskusní účet na idnesu nemá - nač prokrastinovat více, nežli je nezbytně nutno?


FUNDOVANĚJŠÍ POLEMIKY A PŘIPOMÍNKY JSOU STÁLE VÍTÁNY NA NÍŽE UVEDENÉM E-MAILU!!!


Komentáře pod články si autor se zájmem přečte, ale to je asi tak všechno...