Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Luborka

15. 2. 2011 20:44
Jistě,

je možné, že se setkáme v našem zdravotnictví s LDN tak jak to popisujete, je však také pravdou, že někteří pacienti nelze jinak udržet v klidu a pokud jsou "ve formě" stávají se hrozbou pro sestry a celý personál, nebylo to jednou co jsem toho byla svědkem. Ale co jsem nepobrala je ta eutanázie jako trest za interupci. ........v čem to má jako smysl?

0 0
možnosti
H

honzahoff

15. 2. 2011 23:18
Re: Jistě,

Článek skloubil větší množství napozorovaných nešvarů z různých nemocnic dohromady, takže to neberte jako úplné zlomení hole, spíše odůvodněnou skepsi - v některých nemocnicích se snaží pacienty jakž takž nakrmit, ale už nedělají rehabilitaci, v jiných je to naopak. Najdou se takové, kde dělají obojí, najdou se takové, kde třeba ani jedno. Hodně záleží ovšem na tom, co si pacient a jeho příbuzenstvo nechá líbit, jak v článku naznačuji.

Také v článku říkám, že tam, kde pacient otravuje co pět minut, je podávání sedativ tématem k diskusi a při konečné kapacitě (nejen) českého personálu a touze spolubydlících spát, to prostě nejde udělat jinak - řekněme tomu menší zlo. Vyslovuji se ale proti tomu, aby se sedativa podávala takřka plošně, kolikrát v prvních dnech pobytu nemocnici, aniž by se pacient projevil negativním chováním. To je větší ulehčení práce, nežli je nutné (aspoň doufám) a nemělo by zde docházet k chemickému zásahu do integrity pacienta.   

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2074x
Začínající učitel matematiky, rodilý Pražan a stále ještě mladý člověk, který občas nedokáže mlčet. V diskusích vystupoval jako honzahoff. Ale nový diskusní účet na idnesu nemá - nač prokrastinovat více, nežli je nezbytně nutno?


FUNDOVANĚJŠÍ POLEMIKY A PŘIPOMÍNKY JSOU STÁLE VÍTÁNY NA NÍŽE UVEDENÉM E-MAILU!!!


Komentáře pod články si autor se zájmem přečte, ale to je asi tak všechno...