Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

666

12. 3. 2012 14:55
Milý autore,

je mi za vás stydno, že takovéto články má vůbec někdo odvahu zesmolit a ještě víc stydno, že je pak dokáže i veřejně prezentovat.

0 0
možnosti

pavel 99

17. 1. 2012 1:41
Když zpětně pročítám obsáhlou diskusi,

přijde mi to jako galerie "marnosti". Opakované pokusy o vysvětlování se zcela míjí efektem. Těžko říci, zda je to autorova "póza", nebo deficit, znemožňující pochopení. Nelze to však svádět na "neprožití" oné doby, neboť i autorovi vrstevníci, když četli reakce v diskusi, tak kroutili hlavou nad jeho názory.

Ostatně stačí si uvědomit, že Palachův apel pochopily statisíce lidí, kteří mu přijeli vyjádřit úctu na pohřeb, přestože bylo zřejmé, že to pro ně bude mít negativní dopady. Že pana autora nenapadne (při jeho deklarované "úctě k formální logice") zda je problém s chápáním u těch statisíců lidí, nebo v něm? Dále po celou dobu existence "socialistického" režimu, se režimní propagandisté a bezpečností složky snažily potlačovat (a deformovat) jakoukoliv zmínku o Janu Palachovi, včetně občasného hlídání jeho hrobu. To byli také všichni "nechápaví"? Nebo neměli co jiného na práci? Že autorovu "formální logiku" ani nenapadne, proč komunisti takhle "zbytečně" vyhazovali nezanedbatelné

1 0
možnosti

pavel 99

17. 1. 2012 1:42
Re: Když zpětně pročítám obsáhlou diskusi,

....prostředky.

Přijde mi to jako snaha vysvětlovat na "praktické škole" (či fakultě "Gender studies") diferenciální počet nebo kuželosečky. Při obsáhlém deficitu nebo nezájmu je to ztráta času.

1 0
možnosti

dolch

16. 1. 2012 23:35
Nechtěl jsem se k tomu vyjadřovat

ale v kontextu nového blogu pana Pijáčka to udělám - ano, taktéž souhlasím s názorem, který tu Honza rozebral. Howgh.

2 0
možnosti

markyz.Gero

16. 1. 2012 20:45
jejda

tady je čím dál tím větší sranda,

0 0
možnosti

Vlastimil.Kornas

16. 1. 2012 17:49
To jsou slova do pranice

Ovšem musím dát mladému muži za pravdu.

V 68' hrdinové byli.Například ruský tankista,který byl zastřelen za neuposlechnutí rozkazu střelby do demonstrantů.Jenže ten se nedal ideologicky využít-byl to okupant.Nebo František Kriegel,jediný nepodepsal protokol legalizující okupaci,to zase byl komunista s temně rudou minulostí.Tak se našel Palach.

4 0
možnosti

fr-mottl

16. 1. 2012 17:13
docela se mi libi, jak mlady muz tu nechapavou masu

tady skoli. Samozrejme ze provokuje a subtilne to dal na par mistech v diskuzi uz najevo - tak to take troll musi delat - ale je tu tolik nechapavych , ze mi to bere zrak.

Lidi , je rok 2012, doba se zmenila, dnes se jen keca a diskutuje , event. krade nebo premistuje. Mlady muz nastavuje zrcadlo, to je OK, tak se tam proboha podivejte a uz  se neztrapnujte.

Odpovidejte s humorem, nadsazkou, obcas verbalni kopanec nebo stouch, _ale_ s humorem. Prosim!.

0 0
možnosti

gaisaka

16. 1. 2012 17:45
Re: docela se mi libi, jak mlady muz tu nechapavou masu

Jenže je nutno rozlišovat kontext trollingu - čím společensky exponovanější téma, tím větší je pravděpodbnost, že trolling je jen více či méně vědomou kamufláží,)

Besides that, we like to feed the trolls,)

0 0
možnosti

Astaroth

16. 1. 2012 16:54
sebevrazdy

Kdyz se chlapec upali, protoze se mu odmitne oddat nejaka divka, bude tato taky ostrakisovana a pohrdana, zatimco skvarek prohlasime hrdinou?

2 0
možnosti

fidel

16. 1. 2012 16:04
... pane

chápu Vás, máte svůj názor, ale já sám jsem na jiné straně a nesouhlasím s Vámi.

Nám celých 20 let pomáhala jeho obět živit v nás dušičku naděje. A Jan Palach sám jako symbol, podobně jako Jan Opletal  byl s námi, když padal režim v ´89.

To, že dnes svůj názor můžete psát VEŘEJNĚ a ČESKY, byste měl i Vy vzdát aspon díky a úctu i těm dvěma Janům. [>-]

2 0
možnosti

Astaroth

16. 1. 2012 16:32
Re: ... pane

Jenze Opletal byl zabit nacisty coby hrdina odboje :-P

1 0
možnosti

bakules2

16. 1. 2012 15:49
pádu komunismu pomohl velmi

rozebírat to zde asi nemá cenu ale Vám o to stejně nejde.Chtěl jste se jen zviditelnit jak dokážete proti všobecnému mínění bojovat.Pro mne jste jen hlupák který toho velmi málo ví ale o to víc chce být extravagantní.Rv

6 0
možnosti

morbid

16. 1. 2012 16:14
Re: pádu komunismu pomohl velmi

Váhal jsem, jestli mám být kulantní, abych se mladého muže nedotkl a nezarazil jej v tvůrčím rozletu, anebo krutě upřímný. Děkuji, že jste to za mne vzal na sebe! R^

3 0
možnosti

gaisaka

16. 1. 2012 15:40
Ehm..

Tak tedy, za a) Palach svým činem komunismus zbourat pomohl, v podobné rovině jako Gabčík, Kubiš a spol. nacismus. Za b) pokud by jste čirou náhodou věnoval nějakou pozornost pramenům, nemohl by jste implikovat to, že Palachův čin měl něco společného s jeho osobou, neřku-li osobními problémy. Vaše představy o tom, co je to "správná oběť", už jsou pak k smíchu a pláči zároveň. Myslíte si, že když po nocích bádáme, tak že nás to nebaví? By sme to asi jinak nedělali, zas až taková oběť to věru není,)) Zvláště, pokud jako Maxwell Edison, můžete "sciencing at home",) Na druhou stranu příklad se znásilněnou či jakou ženou ve mně vzbuzuje silný dojem, že ateista či sekulární humanista (čti slušný a rozumný člověk) asi zrovna nebudete.  

Potud za mou osobu, bylo by toho víc, ale musím se taky věnovat Martičce a dalším konzervám.

0 0
možnosti

Astaroth

16. 1. 2012 16:35
Re: Ehm..

Heydrich byl velice vysoce postaveny hodnostar a schopny v tom, co delal. Ris nemela plnohodnotnou nahradu a chybel ji. K&G tedy zasadili risi pomerne citelny uder. Palach polozil komunismus asi podobne, jako nejaky disident (vyjma Havla, i kdyz i bez nej by se to zritilo). Mozna jen semknul malou cast naroda. Konsumentum to bylo putna i tak a shaneli radsi bony.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS