Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

jan_bivoj

20. 7. 2011 17:39
Přirozené právo

V rámci jedné studentské soutěže jsme měli za úkol vytvářet právní argumenty,

které by obhájily, že diskriminovat homosexuály je správné. Prohráli

jsme, protože ty argumenty jsme nenašli. Jenomže on je nenašel nikdo z

několika desítek týmů z právnických fakult po celé Evropě. Protože neexistují. Ani na úrovni přirozeného práva - přirozená práva jsou život, svoboda a hledání štěstí. Na život, svobodu a hledání štěstí mají stejnou měrou právo všichni - hetero, homo, bi stejně jako asexuální. A součástí hledání štěstí je nepochybně právo na to, aby stát respektoval můj svazek s milovaným člověkem, který tento svazek sdílí.

0 0
možnosti
L

lesicatko

20. 7. 2011 17:50
Re: Přirozené právo

Až tak jednoduché to nie je - pedofili sú v manželstvách, vychovavajú neraz deti a nič sa nedeje, ale akonahle by pedofil ako jednotlivec chcel adoptovať dieťa a tvrdil by, že je pedofil, adopciu by mu neumožnili...

No a pravo na to, aby štát rešpektoval zväzok s milovaným človekom neexistuje. V demokracii to musí odsúhlasiť väčšina. Ak to neodsúhlasí, štát nema povinnosť rešpektovať takýto zväzok.

0 0
možnosti
JS

jan_bivoj

20. 7. 2011 17:35
Kolik homosexuálů znáte osobně?

Mám hloupou otázku: kolik homosexuálů znáte osobně?

Já jsem totiž zjistil zajímavou věc: když přistupuju k lidem otevřeně a férově, ani si nevšimnu, že někdo je homosexuál.

A ti, o kterých to vím (obvykle proto, že si na nějakou společenskou akci vzali svého partnera a jako takového mi ho představili), opravdu nepotřebují přístup podané ruky, který prezentujete Vy, protože v zásadě žádný problém nemají - až na problémy způsobené (a) nesnášenlivostí lidí, nebo (b) některými stále ještě diskriminačními zákony této země.

0 0
možnosti
F

fascinatedbyhumanity

20. 7. 2011 17:05
proc

by se mel homosexual citit spatne? Proc by mel mit problem? Ty, co znam, jsou uplne stejni jako heterosexualove...taky resi svoje lasky, problemy...no a co, ze ho pritahuje stejne pohlavi? A lesicatko vam pekne rozebralo rodinu...zaklad kazdy sociologicky nebo antropologicky ucebnice

0 0
možnosti
L

lesicatko

20. 7. 2011 16:59
Nuž nheargumentujete dobre

" Rodina založená na manželském svazku muže a ženy je totiž opravdu základním výrazem lidské sounáležitosti."

.

Nie - nie je. V historii boli najrozličnejšie typy rodín ,detto teraz sa rodina transformuje, ešte pred cca100 -150 rokmi bola rozšírená, viacgeneračná, teraz je skôr nuklearna  / len rodičia a deti / a masovo sa presadzuje pozliepaná  /patch / kde sú deti z rozličných zväzkov. Detto napr na zapade už sú krajiny, kde sa rodí alebo vyrastá väčšina detí mimo manželstva, prave manželstvo prežíva krízu - tie rodiny ani tak nie, rodí sa v nich viac detí ako v manželstvách a pokiaĺ sú v podmienkach liberalno socialnych štátov podporujúcich sklbenie prace  rodiny  /typicky škandinavia / tak majú lepšie výsledky.Nízky úhrnný index plodnosti hlboko pod záchovnou hodnotou majú predovšetkým až na výnimky viac konzervatívne a kat nabožensky orientované štáty ako Taliasko, Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko...

No a s tými homosexualmi resp  asistovanými reprodukciami atď triafate vedľa. Hm ?

0 0
možnosti
S

Sup01

20. 7. 2011 16:53
jak to chodí ve světě

mýlíte se v následující myšlence "Rodina založená na manželském svazku muže a ženy je totiž opravdu základním výrazem lidské sounáležitosti." pokud vezmeme situaci ve světě - je tato záležitost definována přírodními podmínkami - tam kde je to možné je standard svazek muže a několika žen, v našich zeměpisných šířkách je to model žena + muž, a jsou na světě místa, kde je standard jedna žena a několik mužů.  jak z toho chcete odvozovat co je standard ?? to co znáte ze svého omezeného okolí ??

1 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2074x
Začínající učitel matematiky, rodilý Pražan a stále ještě mladý člověk, který občas nedokáže mlčet. V diskusích vystupoval jako honzahoff. Ale nový diskusní účet na idnesu nemá - nač prokrastinovat více, nežli je nezbytně nutno?


FUNDOVANĚJŠÍ POLEMIKY A PŘIPOMÍNKY JSOU STÁLE VÍTÁNY NA NÍŽE UVEDENÉM E-MAILU!!!


Komentáře pod články si autor se zájmem přečte, ale to je asi tak všechno...